Interesse? Vul onderstaande formulier in

De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.

Bij Dorn therapie is beenlengteverschil de basis

Bijna iedereen kampt met beenlengteverschil. Het is een misvatting dat bij beenlengteverschil de benen ongelijk van lengte zijn. Het verschil ontstaat vaak in het heupgewricht en dit duidt op bekkenscheefstand. Deze ongelijkheid oftewel scheefstand kan leiden tot chronische klachten zoals lage rugpijn, pijnlijke nek, knieën, heupen en voeten, verzakkingen en problemen met de darm en functioneren van de blaas.

Schoenverhoging helpt niet

De meest toegepaste remedie voor beenlengteverschil is het voorschrijven van inlegzolen of het plaatsen van een verhoging onder de schoenzool. Deze oplossing stabiliseert de bekkenscheefstand maar kan op termijn leiden tot klachten in heup en rug.

Dorn therapie is een zachte wervel- en gewrichtscorrectie

De Dorn therapie wordt ingezet bij klachten die direct of indirect betrekking hebben op behandeling van de wervelkolom. Deze zachte wervel- en gewrichtsbehandeling is niet alleen vrij van ongewenste bijwerkingen maar ook ongevaarlijk en zeer werkzaam. De gewrichten van heup, knie en enkel worden teruggezet in de oorspronkelijke positie waarna de beenstand gelijk is. Hierna zet Ingrid Kotte de wervels één voor één voorzichtig terug. Mochten de klachten terugkomen, dan kun je jezelf corrigeren met zelfhulp oefeningen. Ingrid geeft je richtlijnen om deze oefeningen uit te kunnen voeren.

Dorn therapie ook goed voor zenuwen en organen

De sturing van de organen komt vanuit de hersenen en loopt via het ruggenmergkanaal en wervelkolom naar de organen. Bij niet goed gepositioneerde wervels, komen deze verbindingen onder druk te staan.